Marijke Rombouts

Portretfoto van Marijke Rombouts
Overal van betekenis

Specialisaties: bedrijfsovernames, samenwerkingsverbanden, fusies en splitsingen, liquidaties en algemeen contractenrecht

Marijke is sinds 23 september 2010 werkzaam als jurist ondernemingsrecht bij aaff. Zij heeft tijdens haar studie Nederlands Recht aan Tilburg University parttime bij aaff gewerkt en is direct na haar studie, per 1 januari 2013, fulltime bij aaff aan de slag gegaan. Marijke is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met name op het gebied van (familie)bedrijfsovernames en samenwerkingsverbanden. Bij deze trajecten treedt zij op als juridisch adviseur van (een van) de partijen, begeleidt zij al dan niet samen met collega’s van andere disciplines het proces en legt zij de afspraken tussen partijen schriftelijk vast.

Naast haar werk houdt Marijke van reizen en van een hapje eten en borrelen met vrienden en familie.

Artikelen van Marijke

  1. Opzegtermijnen en -gronden van 290-bedrijfsruimte

    De wet voor de verhuur van 290-bedrijfsruimte hanteert strenge regels voor de opzeggingstermijn en -gronden. Een overzicht.

    bedrijfspand
  2. Verplicht energielabel voor kantoorgebouwen: (ver)huurders let op!

    Sinds 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag je het sinds 1 januari 2023 niet meer als kantoor (laten) gebruiken.

    Lamp met geld voor energielabel kantoorgebouwen
  3. Voorkom risico's door schriftelijke vastlegging

    Zo zorg je met schriftelijke vastlegging ervoor dat alle afspraken voor alle partijen duidelijk zijn en dat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

    Document voor schriftelijke vastlegging
  4. Bewijskracht Whatsapp-berichten

    Overeenkomsten kun je vormvrij aangaan. Maar wanneer discussie ontstaat over de totstandkoming van de overeenkomst, bieden Whatsapp-berichten dan wel voldoende bewijs? Lees het antwoord op deze vraag.

    Ondernemer met telefoon om Whatsapp bericht te sturen
  5. Wie is de UBO bij indirect aandeelhouderschap in bv?

    Om te bepalen of iemand aangemerkt moet worden als UBO, kunnen verschillende factoren meespelen, waaronder het aandelenbelang. Maar wie is de UBO in het geval van indirect aandeelhouderschap?

    Overleg over de UBO bij indirect aandeelhouderschap.
  6. Aansprakelijkheid van bestuurder en aandeelhouder

    Iedere ondernemer loopt ‘ondernemersrisico’. Dat betekent niet dat het minder belangrijk is om je als ondernemer bewust te zijn van hoe ver jouw aansprakelijkheid reikt.

    Ondernemer aan het denken over aansprakelijkheid van bestuurder en aandeelhouder