Barbara Brans

Portretfoto van Barbara Brans
Overal van betekenis

Specialisatie: arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, algemeen verbintenissenrecht

Barbara is sinds 1 september 2023 werkzaam als jurist arbeidsrecht bij aaff. Na haar studie Nederlands recht aan de Tilburg University heeft ze bij diverse bedrijven en instanties ervaring opgedaan als jurist. Zo heeft ze als juridisch adviseur gewerkt bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Bij UWV heeft Barbara ervaring opgedaan met het behandelen van ontslagaanvragen. Ook heeft ze bij UWV bezwaarzaken behandeld op basis van onder andere de Ziektewet en de WIA. Meer recent heeft Barbara in het bedrijfsleven en als zelfstandig jurist gewerkt, waar zij ondernemers heeft ondersteund met allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken. Van de begeleiding bij re-integratietrajecten tot de advisering bij disfunctionerende werknemers en het opstellen van vaststellingsovereenkomsten. Ook adviseert Barbara graag bij ontslagzaken.

Barbara gaat er in haar vrije tijd graag op uit met haar gezin. Daarnaast houdt zij van het bezoeken van goede restaurants en is ze graag actief: hardlopen, fitness en yoga zijn sporten die zij graag beoefent.

Artikelen van Barbara

  1. Reorganisatie en ontslag? Vergeet je OR niet!

    Een OR of PVT is cruciaal bij reorganisatie. Dit overslaan leidt tot vertraging, juridische risico’s en extra kosten. Geen formaliteit, maar strategie.

    Ondernemer is de checklist voor de reorganisatie aan het afvinken
  2. Belangrijke onderdelen van een arbeidsovereenkomst

    Voorkom problemen door je arbeidsovereenkomsten schriftelijk goed vast te leggen. Zorg dat je deze elementen opneemt.

    Arbeidsovereenkomst wordt getekend.
  3. Aandachtspunten bij ontslag met wederzijds goedvinden

    Beëindig je een dienstverband met wederzijds goedvinden? Dan maak je afspraken over het ontslag die je vastlegt in een vaststellingsovereenkomst. Besteed daarbij aandacht aan deze aandachtspunten.

    Meneer bekijkt aandachtspunten bij ontslag met wederzijds goedvinden
  4. (Schijn)zelfstandigheid in de bouw

    De kantonrechter in Rotterdam deed afgelopen zomer uitspraak in een zaak over de arbeidsrelatie van twee broers die voor aannemingsbedrijf EAG werkten: zijn zij werknemers of zzp'ers?

    Bouwplaats
  5. Kantonrechter: ‘zzp-kapster’ is werkneemster

    Er is recent een uitspraak gedaan in een zaak over de aard van een arbeidsrelatie. De vraag was of een kapster werkzaam was op basis van een arbeidsovereenkomst of op basis van een zzp-constructie.

    Kapster die haren aan het verven is
  6. Proeftijdperikelen

    Het opnemen van een proeftijd in een arbeidsovereenkomst is belangrijk. Zeker als je het dienstverband van de werknemer in de proeftijd beëindigt. Waar moet het aan voldoen?

    contract tekenen